Etiketter

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

IMGP3076 mindreIMGP3078 mindreI lördags åkte Martin och jag på en utflykt tillsammans. Vi brukar turas om att hitta på någon trevlig överraskning för varandra, typ att gå på restaurang eller något annat roligt som en utflykt eller en liten resa. Den här gången överraskade jag köttälskaren Martin med att vi skulle åka till bondgården som föder upp Åbrånets limousin, där de har en gårdsbutik som säljer det egna köttet samt ett mysigt kafé. Vi har ätit kött från gården på olika restauranger i Umeå men jag visste inte att man kunde åka dit förrän jag hörde om det från en arbetskompis och jag kan verkligen rekommendera stället. Landskapet runt bondgården är otroligt fint och själva fiket var väldigt hemtrevligt (de sålde lite andra saker än fika också). Vi ska åka tillbaka dit på sommaren också, då är det nog ännu mer idylliskt kan jag tänka mig.

På vägen hem så beslutade vi oss för att åka över Vännäs och jag passade på att rösta på ett stopp på Bothnia antik också. Jag hade riktigt tur och hittade massor av fina saker, bland annat den gamla registreringsskylten på bilden och det nötta silverfatet. Registreringsskylten är en gammal AC-skylt, alltså den gamla beteckningen för Västerbotten. Fatet passade perfekt till en glaskupa jag nyligen köpt på Åhléns men som jag inte hade något fat till. Jag köpte även en annan sak som jag ska fotografera och visa i ett senare inlägg. Fotot som syns i bakgrunden på bilden är av fotografen Shana Rae (Florabella) och det vann jag lyckosamt nog i en utlottning en gång.

This weekend my husband and I took a little trip to a farm where they sell their own meat and where they also have a very cozy café. I’d only heard of this place but it was well worth a visit and we’ll go back there in the summer when I’m sure it’s very idyllic.

On the way home we went by a different road and passed a small community that I know well, where they have a nice antiques shop. I bought an old number plate and a worn silver plate, plus another thing that I’ll write a post about later. The number plate is so cool and the silver plate is perfect for a glass bell that I recently bought. The photo in the background is by photographyer Shana Rae (Florabella) and I was lucky enought to win it in a giveaway a few years ago.

Annonser