Förra helgen blev Martin och hans pappa färdiga med att bygga trall. På söndag morgon gick jag ut och sopade ihop allt sågspån och ställde i ordning möblerna och sen åt vi frukost i solskenet, vilket var hur mysigt som helst.

Här kommer en liten rundtur av hur balkongen ser ut med trall. Vi har inte gjort någon omfattande och superstylad make-over av balkongen med massor av nya möbler och flashiga dekorationer utan det blev en liten enkel uppdatering men jag är riktigt nöjd ändå. Nästa sommar ska jag fixa lite fler blommor, det kändes lite sent att börja plantera fler blommor i slutet av juli så jag ställde ut lite pelargoner för själva fotograferingen.

Materialet till trallen kostade någonstans mellan 1300-1500 kr (träet kom från Byggmax och skruvarna från Biltema). I och med att vi har så stor balkong och med massor av avfasade hörn mm så var det inte aktuellt att köpa de små fyrkantiga klick-plattorna. De svarta stolarna + dynorna kostade ungefär 600 kr på Jysk. Den fina blomställningen har Martins pappa byggt av spillvirke så den var gratis. Så här såg balkongen ut före trallbygget.

Balkongen sett mot balkongdörren.

Från motsatt håll, här stod jag bredvid balkongdörren.

Här ser man lite hur den går runt hörnet. Martin och hans pappa förtjänar verkligen en stor eloge för sitt hårda arbete med balkongen. Den lutar utåt från väggen åt alla håll och det är dessutom en massa stolpar som går in från räcket som de gjorde ursågningar för så det var en hel del jobb innan allt var klart. Jag ska bara tillägga att utsikten blir mycket roligare när man sitter ner, då ser man mer träd än parkeringsplatser och annat trist.

Här ser man ytterligare mer av hur balkongen går runt hörnet. Jag skulle gärna köpa baden-badenstolar till balkongen men dessa gamla stolar får duga i något år till.

En fin och riktigt maffig pelargon som vi fick av snälla Sofia. Den står vanligtvis inne i vardagsrumsfönstret och sprider glädje.

Here are some photos of our balcony where we’ve just built a wooden floor. We haven’t done a massive make-over but I’m very happy with how much better it looks from just adding the wooden floor. I also bought the black chairs with the purple cushions, which I’m very happy with. I’d like some new and nicer sunloungers but these will have to do for another year I think. This is how the balcony looked before we built the floor.

Annonser