I somras när mina tjejkompisar drog iväg mig på min möhippa så åkte vi till Elinas stuga i Skäran, som ligger ungefär en timme norrut. Det är ett supermysigt ställe vid havet och vi hade det hur trevligt som helst hela dagen. Förutom vissa möhippeuppdrag njöt vi av sol, vatten och havsluft. Vi lagade också mat tillsammans och de hade valt att vi skulle göra en mycket god potatissallad som jag en gång fick lära mig av Anna. Eftersom jag bläddrade igenom fotona från dagen och blev lite sommarnostalgisk tänkte jag dela med mig av några foton samt receptet på salladen.

Medan jag stod i köket och hjälpte till, blev jag alldeles fängslad av ljuset som delvis föll över maten.

Jag kan nästan känna doften av sommar när jag ser det här.

Det är så mysigt med lupiner, vi har massor i stugan och jag associerar dem verkligen till stugvistelse. Här fångade jag dem genom fönstret eftersom det var rätt mycket myggor just då, vill jag minnas.

Receptet är inte speciellt exakt, utan man får känna in lämplig mängd själv…

Färskpotatis (helst, men vanlig går också bra)
Ruccolasallad
Avokado
Vinegrette (olivolja, balsamvinäger, salt, peppar, citronsaft)
Kikärter
Cashewnötter
Vitlök

Koka potatisen i rätt stora bitar, häll av vattnet. Rosta kikärterna och cashewnötterna i vitlök och olivolja, blanda med potatisen. Häll på vinegretten och blanda i hackad avokado samt ruccolasallad. Rör om lite och sen är det klart. Mycket enkelt och mycket gott. Jag har för mig att Anna använde rödlök i salladen också, men jag gillar inte det så därför skippar jag det. Salladen passar mycket bra att äta till exempelvis grillat kött, men självklart också som den är.

This summer when my girlfriends kidnapped me for my bacheloretteparty we went to my friend Elina’s summer cottage. It’s about an hours drive from here and it’s situated by the sea. We had a lovely day, just hanging out and eating together. We cooked some food too and one of the things we did was a lovely potato salad that I once learned from a friend.

Since I was flipping through the photos from that day and became very nostalgic for summer I thought I’d share some photos and the recipe. I loved the light falling in through the window in the top photo. Can’t you just smell summer in the second photo? The third photo shows some lupines through the window, I love that flower, it’s such a reminder of my own summer cottage where they grow everywhere. I took the shot through the window since there were so many mosquitos by that time of the day🙂

Now, the recipe. It’s not very exact, so you’ll have to feel the right amounts yourself…

Potatoes
Rocket salad
Avocado
Vinegrette (olive oil, balsamic vinegar, salt, pepper, lemon juice)
Chick peas
Cashew nuts
Garlic

Boil the potatoes in pretty big pieces, pour the water away. Roast the chick peas and the cashew nuts in garlic and olive oil, mix with the potatoes. Pour the vinegrette on and the chopped avocado, plus the rocket salad. Mix a bit and then you’re done. It’s very tasty and simple to make. It’s great to combine with barbequed meat, but you can naturally eat it as it is too.