Sen jag verkligen blivit fotografi-biten i sommar drömmer jag om en riktigt bra kamera. Det gör så enormt stor skillnad för hur bilderna blir. Igår var första gången som jag riktigt använde min vanliga kamera efter sommarens lyxkamera och det känns sorgligt att se resultatet. Visserligen blir bilderna mycket bättre med color pop-händelsen, men det går ändå inte att jämföra på samma dag.

Min absoluta drömkamera är en Canon EOS 5D. Objektivet ser lite mesigt ut på den här bilden, men den verkar ta enormt bra bilder och har en upplösning på 12,8 megapixlar. Priset är förstås en aning saftigt: enbart kamerahuset kostar 24 000 kr, med objektiv kostar den mellan 29-46 000 kr. Inte min prisklass, med andra ord!

Canon EOS 40D med 10,1 megapixlar är lite mer human mot plånboken, även om den inte precis är gratis heller. För enbart kamerahuset får man betala 12 000 kr och 15 000 kr inklusive ett standardobjektiv. Fortfarande lite pricey men ändå inom räckhåll den dag jag får ett fast jobb och kan spara lite.
Den kamera som känns mest realistisk att köpa är heller ingen dålig sak. Det är en Pentax K10D som är nästan likadan som pappas Pentax K100D fast lite bättre. För 11 000 kr får man 10,2 megapixlar och ett standardobjektiv. Jag kom väldigt bra överens med pappas kamera och tycker att den tar bilder som är alldeles nog bra när det gäller färg, ljus, skärpa etc. Det här skulle vara en fantastisk kamera för mig fram till den dag jag blir professionell fotograf eller gifter mig rikt.

Bilder från Cyberphoto

Annonser